duminică, 4 noiembrie 2012

Încercări literare


Albă-ca-Zăpada

         La sfârșitul anului școlar, doamna învățătoare pregătea pentru noi o surpriză, pe care nu o vom uita niciodată. Pe lângă diplomele pe care le-am primit, doamna învățătoare a invitat la premiere o persoană foarte dragă nouă: Alba-ca-Zăpada. După ce ne-a înmânat premiile, ne-a anunțat ca începând cu noul an școlar ,ea ne va ține o ora de lectură pe săptămână.
            Bucuria noastră a fost de neimaginat.Abia așteptam începerea noului an școlar.
Acel moment a sosit și, aveam prima oră de lectură. Frumusețea și gingășia ei ne-a fascinat pe toți. Răutatea mamei sale vitrege nu a reușit să schimbe sufletul blând și cald al Albei-ca –Zăpada. A rămas aceeași fată jucăușă și prietenoasă. Bunătatea și căldura din glasul ei ne făcea să ne simțim într-o lume de poveste. Ne povestea din întâmplările prin care a trecut din princina mamei vitrege.Ne-a explicat apoi, cât de important este să ne respectăm părinții. Apoi, cu același glas suav, ne aducea la realitate.Orele în care eram împreună, treceau fără să simțim și, așteptam cu nerăbdare o nouă oră de lectură.
Dar, surpriza a fost și mai mare ,atunci când pe holul școlii, în pauze ne învața tot felul de jocuri.
Anul școlar a fost cu adevărat un an de poveste. Mereu ne vom aminti de această perioadă extraordinară dn viața noastră.

Croitoru Ana-Maria

Clasa a III-a C


Pinocchio brutarul


Băiețelul de lemn, Pinocchio, a crescut mare și a ajuns școlar în clasa a III-a.
Într-una din zile, domnul învățător le-a propus elevilor să organizeze o campanie ,,Salvați copiii” și, cine va dona cei mai mulți bani, va primi trofeul campaniei.
         Pinocchio nu a stat prea mult pe gânduri și a hotărât să deschidă o afacere cu pâine, sperând că el va fi câștigătorul campaniei. Era foarte entuziasmat și a privit totul cu multă seriozitate.Tatăl său făcea pâinea, iar el o vindea. În felul acesta îi mulțumea și tatălui său Geppeto pentru tot binele ce i-l făcuse.
         În scurt timp, a reușit să adune din afacere o sumă destul de mare, pe care a donat-o campaniei.
         El a fost norocosul ce a câștigat marele trofeu al campaniei și datorită lui , mulți copii au reușit să aibă un adăpost .Dar, ceea ce era foarte important, acei copii reușeau să meargă la școală.
         Tatăl său era foarte fericit.Din copilul neascultător, Pinocchio devenise cel mai bun copil.

Zamfir Bianca- Elena
Clasa a III-a C



PRIETENIE

A sosit primăvara.Zăpada s-a topit.Razele calde ale soarelui dau căldură firului moale al ierbii. Se ivesc  firavii ghiocei și delicatele brânduşe. Furnicile harnice străbat cărările în căutarea hranei. Dintr-o floare albă, culege polen o viespe vicleană.
Împăratul Zambilă se plimbă prin grădina sa. În cale i-au apărut nişte flori îmbobocite dar…uscate.
- Ce se întâmplă, bobocilor?
- Din cauza soarelui, ne-am ofilit.
Împăratul vorbi cu norii.
-         Norilor, avem nevoie de ploaie. Altfel, bietele flori vor muri.
-         Bine, vă dau putină ploaie.
Apoi, norii au revărsat peste flori stropii binefăcători.
Din acea zi , florile  și norii au devenit cei mai buni prieteni. Și, au trăit fericiţi până la adânci bătrâneți.

Horeanu Ioana-Catalina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu